Wykonanie
Będąc ostatnio na weekendzie u rodziców zrobiliśmy grilla, dość często go robimy jak jesteśmy z wizytą. Tato ma wybudowany świetny grill, na którym można robić same pyszności a że sezon letni, więc grillujemy ze smakiem. Filet zamknięty z plastrach
boczku jest pyszny, aromatyczny i bardzo soczysty, jeżeli nie lubicie możecie
boczek odłożyć lub oddać komuś kto lubi, ale warto go przygotować w taki sposób.Zapraszam :-)Składniki:- filet podwójny z
kurczaka- 4 plastry
boczku parzonego- 3 łyżki
oliwy- łyżka
musztardy sarepskiej od Develey- łyżka
przyprawy do kurczaka- łyżka suszonych
ziół (
bazylia,
oregano,
majeranek)Wykonanie:
Filety z kurczaka przekroić na pół, powstaną nam cztery kawałki. Z
oliwy,
musztardy,
przyprawy do kurczaka i
ziół zrobić marynatę i nasmarować nią
mięso, zostawić w zamkniętej misce w lodówce najlepiej na całą noc. Następnie na każdy kawałek nałożyć plaster
boczku i spiąć patyczkiem do szaszłyków. Grillować na grillu kilka minut, aż
kurczak się ładnie upiecze a
boczek przyrumieni. Ja podałam takie
mięso z
musztardą i
sałatką z
pomidorów.