ßßß Cookit - przepis na Filet z grilla z boczkiem

Filet z grilla z boczkiem

nazwa

Wykonanie

Będąc ostatnio na weekendzie u rodziców zrobiliśmy grilla, dość często go robimy jak jesteśmy z wizytą. Tato ma wybudowany świetny grill, na którym można robić same pyszności a że sezon letni, więc grillujemy ze smakiem. Filet zamknięty z plastrach boczku jest pyszny, aromatyczny i bardzo soczysty, jeżeli nie lubicie możecie boczek odłożyć lub oddać komuś kto lubi, ale warto go przygotować w taki sposób.
Zapraszam :-)
Składniki:
- filet podwójny z kurczaka
- 4 plastry boczku parzonego
- 3 łyżki oliwy
- łyżka musztardy sarepskiej od Develey
- łyżka przyprawy do kurczaka
- łyżka suszonych ziół (bazylia, oregano, majeranek)
Wykonanie:
Filety z kurczaka przekroić na pół, powstaną nam cztery kawałki. Z oliwy, musztardy, przyprawy do kurczaka i ziół zrobić marynatę i nasmarować nią mięso, zostawić w zamkniętej misce w lodówce najlepiej na całą noc. Następnie na każdy kawałek nałożyć plaster boczku i spiąć patyczkiem do szaszłyków. Grillować na grillu kilka minut, aż kurczak się ładnie upiecze a boczek przyrumieni. Ja podałam takie mięso z musztardą i sałatką z pomidorów.
Źródło:http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/2015/07/filet-z-grilla-z-boczkiem.html