Wykonanie

Naszła mnie ochota na naleśniki. Bardzo je lubię i to pod różną postacią, i na słodko i na wytrawnie. Wracając z pracy zastanawiałam się z czym dzisiaj zrobić, weszłam do sklepu i chodziłam, chodziłam, aż wymyśliłam. Naleśniki z
twarogiem podane z musem
jabłko i
serek mascarpone. Wyszły bardzo pyszne :-) a ten mus z pewnością jeszcze do czegoś wykorzystam.Zapraszam :-)Składniki:Na ciasto:- 500 ml
mleka- 500 ml
wody gazowanej- 250 g
mąki pszennej- 250 g
mąki pszennej pełnoziarnistej- szczypta
soli- 1 łyżka
oleju- 2
jajkaNa farsz:- 500 g
twarogu- 1 mały
jogurt naturalny- 3 łyżeczki
brązowego cukru- pół łyżeczki
cynamonuNa mus:- opakowanie
serka mascarpone- 3 łyżki musu lub
dżemu jabłkowego ( ja mam swój w słoiczkach )Wykonanie:Do miski wkładamy wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe i miksujemy, aż składniki się połączą.Na patelni smażymy naleśniki (bez tłuszczu).Do miski wkładamy składniki na farsz i gnieciemy widelcem.W miseczce mieszamy składniki na mus -
serek mascarpone z
dżemem jabłkowym.Na każdy naleśnik wkładamy łyżkę masy serowej i zawijamy. Dekorujemy musem i ja dodałam jeszcze listki
mięty.Oczywiście naleśników wychodzi więcej, pozostałe naleśniki wypełniamy ulubionym
dżemem -u mnie była reszta
dżemu jabłkowego ze słoika.Smacznego :-)
