A dzisiaj na obiadek było ciasto francuskie z nadzieniem. Obiadek pyszny i bardzo syty. Wszystkim smakowało :-) a to najważniejsze :-) lubię dania z ciasta francuskiego, co prawda są kaloryczne ale raz na jakiś czas warto zaszaleć dla smaku :-)Zapraszam :-)Składniki:- 1 opakowanie ciasta francuskiego- 100 g pieczarek- cebula- 200 g mieszanki marchewki z groszkiem mrożonej- 100 g szynki drobiowej- 100 g kabanosów- sól i pieprz- 100 g sera żółtegoWykonanie:Na patelni podsmażamy pieczarki, dodajemy cebulę i marchewkę z groszkiem, dodajemy wodę i dusimy około 5 minut. Dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę i kabanosy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, ser żółty ścieramy na tarce.Na płat ciasta francuskiego wykładamy farsz ( na jednej połowie) posypujemy serem i składamy, brzegi zagniatamy do środka - sklejamy aby zamknąć ciasto.Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy rozbełtanym jajkiem i nacinamy nożem wzdłuż na całej długości.Pieczemy 30-40 minut w temperaturze 180 stopni do zarumienienia ciasta.Podajemy same ciasto lub z surówką, sosem czosnkowym.Smacznego :-)Ja zrobiłam od razy dwie porcję, będzie obiadek również na jutro z surówką z marchewki :-)