Wykonanie
Cześć ;)

Wiecie jak to jest, kiedy w głowie rodzi się pomysł, w ustach czujecie już smak, a ręce wiedzą, jakie składniki ze sobą połączyć, aby wszystko zagrało?Ja mam tak niemal zawsze! Wymyślam smak i po prostu CIACH! smak się materializuje :)Dziś zapraszam na lekkie zielone smoothie! Wielka bomba witaminowa, idealna na wzmocnienie przed nadchodzącą jesienią :)Składniki:300g
szpinaku baby1/2
avokado1 obrana
cytryna4
łodygi selera naciowego1 duży pęczek
natki pietruszkiok. 300ml
wodydodatkowo: jeśli macie ochotę na coś słodszego i bardziej
owocowego - dodajcie jednego
banana :)

Do dzieła:Jeśli chcecie zobaczyć jak powstawał mój koktajl - na Instagram'ie znajdziecie krótki filmik :) Sprawa jest banalnie prosta. Do miksera wrzucamy
szpinak, wlewamy
wodę i miksujemy. Następnie
seler, miksujemy,
pietruszka, miksujemy i tak dalej z
awokado i pokrojoną w plastry
cytryną (wyjmijcie pestki aby nie było goryczki!). Gotowe! Najlepiej smakuje mocno schłodzone.RECIPE IN ENGLISHHello folks! ;)Do you know that feeling when the idea appear in your head, taste flows into the mouth, and your hands already knows what the ingredients put together to
make that happen ? I have it almost always ! I think of the taste and simply
BANG ! taste materializes :)
Today I've for you delicious and refreshing light green smoothie ! Great vitamin bomb, ideal for strengthening before the upcoming autumn :)Ingredients:300g baby spinach1/2
avocado1 peeled lemon4 stalks of
celery1 large bunch fresh parsleyabout 300ml wateradditionally : if you want something a little sweeter and
more fruit - add the one
banana :)Preparing:If you want to see how I made my smoothie - you can find a short video on my Instagram :)The case is simple . Throw spinach into your blender,
pour water and mix it . Then,
celery,mix, parsley, mix it, and so on with the
avocado and the sliced lemon(take out the seeds that it is not bitter !)Done! Tastes best while chilled .