Wykonanie



Składniki:30-40 dkg
schabu30dkg
mieszanki warzywnej (u mnie
kukurydza,
groszek,
pieczarki,
marchewki,
papryka żółta, zielona, czerwona)2 ząbki
czosnku1
cebulaprzyprawy:
sól,
pieprz,
papryka słodka3 łyżki
sosu sojowegoWykonanieW woku rozgrzewam
olej, wrzucam
cebulę pokrojoną w piórka, przeciśnięty przez praskę
czosnek,
mieszankę warzywną.
Schab myję, kroję w kostkę. Doprawiam do smaku
solą,
pieprzem i
papryką. Przekładam do lekko podsmażonych warzyw. Gdy
schab będzie lekko podsmażony, zalewam
wodą, dodaje
sos sojowy. Duszę
mięso i warzywa przez kilkanaście minut na małym ogniu pod przykrywką. Gdy sos się zredukuje, danie jest gotowe. Podaje z
ryżem.

