ßßß Cookit - przepis na Wieprzowina po chińsku

Wieprzowina po chińsku

nazwa

Wykonanie

Składniki:
30-40 dkg schabu
30dkg mieszanki warzywnej (u mnie kukurydza, groszek, pieczarki, marchewki, papryka żółta, zielona, czerwona)
2 ząbki czosnku
1 cebula
przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka
3 łyżki sosu sojowego
Wykonanie
W woku rozgrzewam olej, wrzucam cebulę pokrojoną w piórka, przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszankę warzywną. Schab myję, kroję w kostkę. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i papryką. Przekładam do lekko podsmażonych warzyw. Gdy schab będzie lekko podsmażony, zalewam wodą, dodaje sos sojowy. Duszę mięso i warzywa przez kilkanaście minut na małym ogniu pod przykrywką. Gdy sos się zredukuje, danie jest gotowe. Podaje z ryżem.
Źródło:http://gotujejakmasterchef.blogspot.com/2015/06/wieprzowina-po-chinsku.html