Wykonanie
Danie, które nauczyłam się przygotowywać u mnie, w Nicei.
Mogę jeść codziennie... Nauczyłam przygotowywać quiche moją mamę, ponieważ ona bardzo lubi dania szybkie i proste. A to... jest po prostu pyszne!!!
S kładniki:1 opakowanie
ciasta francuskiegofilet z piersi kurczaka20 dkg startego
żółtego sera2 ząbki
czosnku3
jajka200ml
śmietany 30%przyprawy:
sól,
pieprz,
oregano,
bazyliaolej (do smażenia)Przygotowanie
Mięsko myję, osuszam papierowym ręcznikiem, kroję w kostkę i podsmażam na
oleju. Doprawiam
solą,
pieprzem,
bazylią i
oregano. Trzepię razem
jajka oraz
śmietanę, dodaję połowę
startego sera.Na
ciasto francuskie wykładam składniki z patelni oraz pozostały
ser. Zalewam mieszanką
śmietanki,
jajek i
żółtego sera. Piekę 20 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.