Wykonanie
I znowu naleśniki... tym razem
kakaowe. Bo naleśniki nigdy się nie znudzą. Polecam tym razem wersję na słodko.

CIASTO NALEŚNIKOWE:2
jajka200g
mąki pszennej200ml
wody200ml
mleka1 łyżka
cukruszczypta
soli2 łyżki
kakao2 łyżki
oleju do ciasta +
olej do smażeniaDODATKOWO:200 ml
śmietanki 30-36%1 łyżka
cukru pudru1-2
bananyWykonanie:Przesiewam
mąkę do miski, wbijam
jajka, dodaje
cukier,
sól,
olej,
mleko i
wodę. Miksuje ciasto do powstania gładkiej masy. Odstawiam na 30 minut. Patelnię rozgrzać z odrobiną
oleju. Wlewać ciasto na rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron.Kremówkę ubijam na sztywno, pod koniec ubijania dodaje
cukier puder.
Banany kroje w plastry. Na każdym naleśniku rozsmarowuje
śmietanę, układam kilka plastrów
banana i zwijam w rulon.