Wykonanie
25 marca 2014Przyszedł, u mnie, taki dzień, że miałam ochotę na naleśniki. Ale nie takie tradycyjne.
Kakaowe. Z
białym serem lub
konfitura truskawkową. Do wyboru, do koloru. Naleśniki są bardzo smaczne i elastyczne. Nie rozwalają się przy przewracaniu. Polecam.
'kakaowe naleśniki'Składniki:- 3/4 szklanki
mąki pszennej- 1/4 szklanki
kakao- 1-2 łyżki
cukru pudru (płaskie)- 2/3 szklanki zimnego
mleka- 2/3 szklanki zimnej
wody- 3
jajka- 3 łyżki rozpuszczonego
masła- 0,5 łyżeczki
soliWszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać. Masę naleśnikową umieścić w lodówce na min.30 minut.Patelnię dobrze rozgrzać. Wylewać odmierzoną porcję ciasta i smażyć cienkie naleśniki, bez dodatkowego tłuszczu.Podawać z ulubionym nadzieniem.Smacznego!
© Cook Yourself 2012-2016Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez
wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.