ßßß
 
            
         Ciasto powstało z przerobionego przepisu Julii Child na naleśniki francuskie. Dodałam kakao, odjęłam mąki, zwiększyłam ilość mleka. Wyszły cudowne… Cieniutkie i delikatne. Podałam je z kremowym serkiem, miodem i bananami.Składnikijajka, 3 sztukiwoda, 2/3 szklankimleko, 1 szklankaroztopione masło, 3 łyżkisól, szczyptakakao, 2 łyżkimąka pszenna, niecała szklanka (kakao i mąka mają stanowić 1 szklankę)Sposób przygotowaniaWszystkie składniki na ciasto dokładnie zmiksować. Wstawić na pół godziny do lodówki. Smażyć na suchej patelni lub na niewielkiej ilości masła z obu stron. Z podanych składników wyszło mi 9 cienkich naleśników o średnicy 20 centymetrów.okna arochnie-windows
Ciasto powstało z przerobionego przepisu Julii Child na naleśniki francuskie. Dodałam kakao, odjęłam mąki, zwiększyłam ilość mleka. Wyszły cudowne… Cieniutkie i delikatne. Podałam je z kremowym serkiem, miodem i bananami.Składnikijajka, 3 sztukiwoda, 2/3 szklankimleko, 1 szklankaroztopione masło, 3 łyżkisól, szczyptakakao, 2 łyżkimąka pszenna, niecała szklanka (kakao i mąka mają stanowić 1 szklankę)Sposób przygotowaniaWszystkie składniki na ciasto dokładnie zmiksować. Wstawić na pół godziny do lodówki. Smażyć na suchej patelni lub na niewielkiej ilości masła z obu stron. Z podanych składników wyszło mi 9 cienkich naleśników o średnicy 20 centymetrów.okna arochnie-windows