Wykonanie
Składniki: (na 1 porcję)75g (szklanka)
makaronu pełnoziarnistego,kawałek
cebuli ok.13g,2 ząbki
czosnku,
oliwa z oliewek,25g
szpinaku (można dać trochę więcej, a nawet polecam większą ilość :)) - ja użyłam świeży,2 czubate łyżeczki
serka śmietankowego ( ja użyłam
Philadelphia light),
sól,
pieprz.Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kilku kropel
oliwy z oliwek.
Cebulę pokroić w małą kostkę,
czosnek wycisnąć i razem podsmażyć w małej ilości
oliwy z oliwek. Dodać umyty, osuszony i lekko posiekany
szpinak. Podlać odbobiną
wody. gdy
szpinak będzie już miękki dodać
makaron i dwie łyżeczki
serka. Dodać
sól i
pieprz do smaku. Wymieszać i gotowe.Delikatnie podlewać
wodą gdyby zachodziła taka potrzeba.Smacznego!!!