Wykonanie
Idealne danie na piątkowy obiad. Szybkie, łatwe w przygotowaniu. Jeśli macie ochotę na coś wyjątkowego, zachęcam :) A... jeśli wolicie z dodatkiem
mięsa, odsyłam TU .
Składniki:- ok. 350 g
świeżego szpinaku,- 1 łyżka
masła,- 1
cebula,- 2 ząbki
czosnku,- 1 szklanka rosołu,- 100 g
śmietankowego serka (topionego),-
sól,
pieprz,-
makaron.
Szpinak dokładnie myjemy. Wstawiamy
makaron - gotujemy al dente. Na łyżce
masła podsmażamy pokrojone kostkę
cebulę i
czosnek (
czosnek można przecisnąć przez praskę). Gdy będą lekko rumiane, dodajemy liście
szpinaku. Dusimy do momentu odparowania nadmiaru
wody. Gdy
szpinak stanie się miękki, na patelnię wlewamy rosół. Przyprawiamy
solą i
pieprzem, dodajemy
serek. Mieszamy do rozpuszczenia. Dodajemy ugotowany
makaron (al dente). Mieszamy, chwilę gotujemy. Przyprawiamy do smaku. Smacznego!