Wykonanie
Ludzie bardzo często
brakiem czasu usprawiedliwiają swoje kiepskie nawyki żywieniowe. Oczywiście rozumiem, że nie zawsze tak łatwo uporać się z wszystkimi obowiązkami. Jednak kieruję się zasadą ,,Chcieć to móc", dlatego uważam, że jeśli czegoś naprawdę chcesz to możesz to zrobić, będzie Cię to kosztowało pewnie wiele wysiłku, ale nagrodą będzie satysfakcja i duma z przełamania własnych słabości. Z własnego doświadczenia
mogę powiedzieć, że nadmiar obowiązków uczy mnie lepszej organizacji czasu. Im bardziej pracowity dzień, tym lepsza organizacja. Kluczem do sukcesu jest planowanie. Jeśli wiem, że jutro cały dzień gdzieś biegam, dzień wcześniej (przeważnie już późno w nocy) przygotowuje sobie jedzenie na kolejny dzień. W osobnym pudełku każdy posiłek. Dzięki temu jem zdrowo, jem to co lubię. Poniżej mam dla Was przepis na jedno z moich ulubionych dań na szybko. Oczywiście najlepiej smakuje na ciepło, ale w sytuacjach kryzysowych do lunchboxa też się nadaje ;)porcja dla dwóch osób
makaron z zielonej soi ( ilość według uznania)300g
mięsa mielonego2
cebuleząbek
czosnku200g
sosu pomidorowego (mój był bardzo ostry)
oliwasól,
pieprzCebulę i
czosnek obierz i pokrój w kostkę. W garnku z grubym dnem rozgrzej
oliwę, a następnie przesmaż na niej
czosnek z
cebulą ( uważaj, aby się nie przypaliły). Następnie dodaj
mięso mielone, podlej ok. 100ml
wody i przesmażaj, mieszając od czasu do czasu. Przypraw
pieprzem. Gdy
mięso będzie już gotowe, dodaj
sos pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu ok. 4 minut. Na koniec dopraw do smaku.W dużym garnku zagotuj
wodę. Gdy zacznie wrzeć dodaj do niej
makaron i gotuj ok. 3 minut. Następnie gotowy
makaron przełóż do garnka z sosem i dobrze wymieszaj. Podawaj ciepłe.