Wykonanie
Bardzo lubię sałatki, mogłabym je jeść każdego dnia - ale muszą być one różne. Ostatnim razem
sałatkę z
makaronem w kształcie
ryżu zrobiłam ze świeżymi warzywami, tym razem postawiłam na nieco inne składniki.

Składniki:puszka
kukurydzy,puszka
zielonego groszku,puszka
czerwonej fasoli,5 ząbków
czosnku,120g
sera żółtego,120g
wędliny,
sól,
pieprz,czubata łyżka
ketchupu,
majonez.Przygotowanie:

Ugotować
makaron w osolonej wodzie, przelać zimną
wodą i zostawić kilka minut w durszlaku. Wyłożyć do miski.
Groszek,
kukurydzę i
fasolę (
Fasolę przepłukać
wodą) wyłożyć do miski z
makaronem.
Ser żółty pokroić w dość małą kostkę, dodać do reszty składników.
Wędlinę pokroić, dodać do miski. Na koniec dodać wyciśnięty
czosnek,
sól,
pieprz,
majonez,
ketchup. Wymieszać.Uwaga: Przed posoleniem proszę zobaczyć jak słony jest
ser żółty i dopiero wtedy stwierdzić jaką ilość
soli dać.Smacznego!!!