Wykonanie
Sałatka makaronowa z
fasolką szparagową najlepsza jest tego samego dnia, w którym się ją
zrobi. Szykując dania na wieczór z gośćmi zostawiam sobie ją na koniec, a przynajmniej jej wymieszanie.

Składniki :
makaron wstążki,słoik
oliwek,
szynka,świeża lub
mrożona fasolka szparagowa,
majonez,
śmietana 18%,3/4 główki
czosnku - wycisnąć,
sól,
pieprz.Przygotowanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z łyżką
oleju.
Fasolkę szparagową również gotujemy w osolonej wodzie.
Szynkę,
oliwki i ugotowaną, ostudzoną
fasolkę kroimy.

Tak pokrojone składniki mieszamy z
majonezem i
śmietaną oraz wyciśniętym
czosnkiem. Doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem - ale delikatnie bo można łatwo tą
sałatkę przesolić.Smacznego!!!