Wykonanie

Mój dzisiejszy obiad.Pierwszy raz
jadłam ten typ
makaronu pare dni temu, kiedy wybrałam się z dziewczynami na obiad. Trafiłyśmy na super promocje: zupa+drugie danie+napój 15,90 ,-!!! No i właśnie w ramach tej promocji zaserwowali nam rigatoni z
łososiem. Dzisiaj schodzę do piwnicy szukając czegoś z czego można by zmontować jakiś obiad znalazłam właśnie rigatoni.Znaleziony
makaron + przegląd lodówki = poniższy przepis:Składniki:rigatoni100g kremowego
koziego serka2 łyżki
śmietany 18%3-4 plastry
szynki1 mały ząbek
czosnkuświeżo zmielony
pieprzPrzygotowanie:1) Gotujemy
makaron
2) W rondelku podsmażamy pokrojoną
szynkę (jeśli jest chuda dodajemy odrobinę
oliwy, żeby garnek nam się nie przypalił)3) Zdejmujemy z ognia i dodajemy
kozi ser, rozpuszczamy (ewentualnie jeśli temp bardzo spadnie stawiamy na małym ogniu), dodajemy
śmietanę,
czosnek i
pieprz
4) Ugotowany
makaron dodajemy do sosu, podgrzewamy jeszcze wszystko na małym ogniuDo dekoracji możemy wcześniej podsmażyć cały plaster
wędliny i zrobić kulki z
koziego sera.