Wykonanie
            Cześć =) Specjalnością naszego bloga i tym, co 
między innymi odróżnia nas od innych, jest spora ilość prezentowanych potraw z 
dziczyzny. Spowodowane jest to moim zamiłowaniem do myślistwa oraz wspaniałym smakiem 
dziczyzny, która jest najzdrowszym 
mięsem.Dziś zapraszam na kolejną potrawę z 
dziczyzny, a mianowicie na duszoną 
łopatkę z dzika, którą przygotowałem razem z moją koleżanką z Kujaw, która również specjalizuje się w kuchni 
myśliwskiej.Dzik podany został z 
buraczkami i 
kartoflami.Zachęcam wszystkich do samodzielnego przygotowania dzika w taki sposób, ponieważ naprawdę warto!

Potrzebne będą:- 
łopatka z dzika (około 1 kg)- 
przyprawa do 
dziczyzny- 
majeranek- 
sól, 
pieprz- 
ostra paprykaSposób wykonania:1) 
Łopatkę z dzika kroimy na plastry, obsypujemy je 
przyprawami i podsmażamy z obu stron, na rozgrzanym na patelni tłuszczu.2) Następnie 
mięso przekładamy do garnka, zalewamy 
wodą i dusimy przez około 3 godziny.3) Podajemy z wybranymi warzywami.Smacznego =)