Wykonanie
            Cześć =) Pieczona 
karkówka to 
mięso, które można przygotować na wiele sposobów. Uwielbiam ten zapach unoszący się po kuchni - intensywny aromat pieczeni.
Karkówka pieczona, podana z 
kartoflami i ulubionymi warzywami, jest wspaniałym obiadem dla całej rodziny. Jeśli pozostanie nam trochę 
mięsa, możemy zostawić je na kanapki. Potrzeba do nich tylko 
ogórka kiszonego lub małosolnego oraz 
musztardy i można zajadać do woli. To jedno z najlepszych 
mięs na kanapki.Dziś zapraszam na pieczoną 
karkówkę podaną z 
kartoflami, marynowanymi 
pieczarkami i 
ogórkiem kiszonym.Zachęcam wszystkich do samodzielnego przygotowania 
karkówki w taki sposób, ponieważ naprawdę warto!

Potrzebne będą:- kilka plastrów w miarę cienko pokrojonej 
karkówki (około 1 cm)- 
sól, 
pieprz- wybrane 
przyprawy, np. Marynata Staropolska Kamis, 
ostra papryka, 
majeranek- 
oliwaSposób wykonania:1) 
Mięso posypujemy 
solą, 
pieprzem i pozostałymi 
przyprawami, skrapiamy 
oliwą i podsmażamy z obu stron na patelni, po czym przekładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy pół szklanki 
wody.2) Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C, wkładamy naczynie żaroodporne i pieczemy 
mięso, pod przykryciem, przez około 1 godzinę i 15 minut.Smacznego =)