Cześć =) Sum, to ryba słodkowodna o dość delikatnym smaku i różowo-białymmięsie o zwartej strukturze. Ryba ta charakteryzuję się kilkoma parami "wąsów". Jest bardzo popularną rybą w Ameryce środkowej, a użyta w tym przepisie pochodzi z rzeki Mississippi i podana jest z pieczoną cukinią oraz pomidorkami koktajlowymi =) Potrzebne będą: -oliwa z oliwek -filet z suma -sól i pieprz -sok z cytryny -2-3 bardzo cienkie plastry cytryny -cukinia pokrojona w plastry grubości filetów -ulubione zioła -pomidorki koktajlowe lub inne wybrane dodatki Sposób wykonania: 1) Filet rybny posypujemy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i smarujemy oliwą z obu stron. Na wierzch kładziemy plastry cytryny. 2) Plastry cukinii posypujemy solą i pieprzem oraz ulubionymi ziołami i również smarujemy z obu stron oliwą. 3) Rybę oraz plastry cukinii układamy na dwóch osobnych blachach i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C. 4) Pieczemy około 20 minut. Smacznego =) Agnieszka