ßßß Cookit - przepis na Tilapia pieczona z pomidorkami koktajlowymi

Tilapia pieczona z pomidorkami koktajlowymi

nazwa

Wykonanie

Cześć =) Tilapia, to powszechnie dostępna roślinożerna ryba o delikatnym smaku.
Jej cienkie filety są gotowe do spożycia po bardzo krótkiej obróbce cieplnej.
Zarówno pieczona, jak i smażona w panierce lub z dowolnymi sosami,
tilapia stanowi bardzo praktyczny i szybki w wykonaniu posiłek. Dziś przedstawiamy tilapie pieczone w towarzystwie pomidorków koktajlowych =)
Potrzebne będą:
- filety z tilapii (w ilości 1-2 na osobę)
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
- cytryna
- pomidorki koktajlowe (w ilości po kilka na każdy filet)
- ulubione zioła
Sposób wykonania:
1) Filety rybne solimy, pieprzymy, skrapiamy cytryną i układamy na naoliwionej blasze.
2) Pomidorki przekrawamy na połówki, układamy na blasze obok filetów, solimy pieprzymy i posypujemy ziołami, nastepnie skrapiamy oliwą pomidorki i ryby.
3) Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 st. C i pieczemy ok. 15 minut.
4) Podajemy z dowolnymi dodatkami (na zdjęciu makaron ze szparagami).
Smacznego =)
Agnieszka
Źródło:http://kasztanowakuchnia.blogspot.com/2014/08/tilapia-pieczona-z-pomidorkami.html