Wykonanie
Cześć =) Tilapia, to powszechnie dostępna roślinożerna
ryba o delikatnym smaku.Jej cienkie filety są gotowe do spożycia po bardzo krótkiej obróbce cieplnej.Zarówno pieczona, jak i smażona w panierce lub z dowolnymi sosami,tilapia stanowi bardzo praktyczny i szybki w wykonaniu posiłek. Dziś przedstawiamy tilapie pieczone w towarzystwie
pomidorków koktajlowych =)
Potrzebne będą:- filety z tilapii (w ilości 1-2 na osobę)-
oliwa z oliwek-
sól i
pieprz-
cytryna-
pomidorki koktajlowe (w ilości po kilka na każdy filet)- ulubione
ziołaSposób wykonania:1)
Filety rybne solimy,
pieprzymy, skrapiamy
cytryną i układamy na naoliwionej blasze.2)
Pomidorki przekrawamy na połówki, układamy na blasze obok filetów, solimy
pieprzymy i posypujemy
ziołami, nastepnie skrapiamy
oliwą pomidorki i
ryby.3) Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 st. C i pieczemy ok. 15 minut.4) Podajemy z dowolnymi dodatkami (na zdjęciu
makaron ze
szparagami).Smacznego =)Agnieszka