Wykonanie

Wczorajszy zaległy obiad - królowa Adriatyku - dorada pieczona w folii. Do tego chrupiąca
papryka, pomidorek, świeżutkie
młode listki
szpinaku i pieczona
cukinia.Jeśli miałby to być obiad dla cukrzycowej mamy to troszkę za mało węglowodanów więc przydałoby się dorzucić troszkę
kaszy albo
pieczywo.Składniki:pół
papryki żółtej: 60 ggarść
świeżego szpinaku: 20 gmała dorada: 170 gpół
pomidora: 40 gpół
cukinii: 100 głyżeczka
oliwy z oliwek: 5gpół
cytrynysól, ulubione
ziołaSposób przygotowania:Wypatroszoną doradę, skropić
cytryną, posolić i posypać
ziołami i ulubionymi
przyprawami (w środku też:). Na wierzch położyć 2 plasterki
cytryny, skropić odrobiną
oliwy. Zawinąć w folię. Piec ok 25 minut w piekarniku nagrzanym do 170C. Razem z
rybą (ale już bez folii) podpiec
cukinię. Ułożyć na talerzyku z pozostałymi warzywami.1 porcja - 395 gWartość energetyczna:255 kcal
Białko:38 gWęglowodany:8 gTłuszcz:7 , 5 g
