Wykonanie
            
Wczorajszy zaległy obiad - królowa Adriatyku - dorada pieczona w folii. Do tego chrupiąca 
papryka, pomidorek, świeżutkie 
młode listki 
szpinaku i pieczona 
cukinia.Jeśli miałby to być obiad dla cukrzycowej mamy to troszkę za mało węglowodanów więc przydałoby się dorzucić troszkę 
kaszy albo 
pieczywo.Składniki:pół 
papryki żółtej: 60 ggarść 
świeżego szpinaku: 20 gmała dorada: 170 gpół 
pomidora: 40 gpół 
cukinii: 100 głyżeczka 
oliwy z oliwek: 5gpół 
cytrynysól, ulubione 
ziołaSposób przygotowania:Wypatroszoną doradę, skropić 
cytryną, posolić i posypać 
ziołami i ulubionymi 
przyprawami (w środku też:). Na wierzch położyć 2 plasterki 
cytryny, skropić odrobiną 
oliwy. Zawinąć w folię. Piec ok 25 minut w piekarniku nagrzanym do 170C. Razem z 
rybą (ale już bez folii) podpiec 
cukinię. Ułożyć na talerzyku z pozostałymi warzywami.1 porcja - 395 gWartość energetyczna:255 kcal
Białko:38 gWęglowodany:8 gTłuszcz:7 , 5 g

