Wykonanie
Cześć =)
Jajka to nie tylko jeden z najsmaczniejszych i najwartościowszych produktówżywnościowych, ale również nieskończona ilość możliwości kulinarnych.Praktycznie za każdym razem można robić z nich co innego, wykorzystującnajróżniejsze dodatki. Dziś proponujemy jajecznicę na
bekonie z dodatkiem
cebuli i ugotowanej
fasolki szparagowej, z opcjonalnym dodatkiem
ostrej papryczki =)


Potrzebne będą (na 1 porcję):- plaster chudszego
bekonu- pół małej
cebuli- opcjonalnie
ostra papryka- pokrojona, ugotowana
fasola szparagowa w ilości podobnej do
cebuli i
boczku- 2-3
jajka-
sól- opcjonalnie
bazylia lub
pietruszka do dekoracjiSposób wykonania:1)
Boczek i
cebulę kroimy jak najdrobniej, a
fasolę na 2-3 centymetrowe fragmenty.

2) Podsmażamy
cebulę z
bekonem i opcjonalną
papryką do zarumienienia.3) Dodajemy
fasolę i smażymy, mieszając, jeszcze chwilę.

4) Dodajemy rozbełtane w miseczce
jajka i smażymy z resztą produktów na patelni do momentu ścięcia
jajek.5) W zależności od tego, jak słony był
bekon i jaki stopień słoności jajecznicy lubimy, można dodać trochę
soli, podczas mieszania
jajek lub na końcu.6) Jako dodatek można podać
pieczywo lub
krakersy z
żółtym serem, którego smak dobrze komponuje się z resztą potrawy.

Smacznego =)Agnieszka