ßßß

Potrzebne będą (na 1 porcję):- plaster chudszego bekonu- pół małej cebuli- opcjonalnie ostra papryka- pokrojona, ugotowana fasola szparagowa w ilości podobnej do cebuli i boczku- 2-3 jajka- sól- opcjonalnie bazylia lub pietruszka do dekoracjiSposób wykonania:1) Boczek i cebulę kroimy jak najdrobniej, a fasolę na 2-3 centymetrowe fragmenty.
2) Podsmażamy cebulę z bekonem i opcjonalną papryką do zarumienienia.3) Dodajemy fasolę i smażymy, mieszając, jeszcze chwilę.
4) Dodajemy rozbełtane w miseczce jajka i smażymy z resztą produktów na patelni do momentu ścięcia jajek.5) W zależności od tego, jak słony był bekon i jaki stopień słoności jajecznicy lubimy, można dodać trochę soli, podczas mieszania jajek lub na końcu.6) Jako dodatek można podać pieczywo lub krakersy z żółtym serem, którego smak dobrze komponuje się z resztą potrawy.
Smacznego =)Agnieszka