Wykonanie
Cześć =) Grillowane
steki z
młodej, wiosennej
jagnięciny, to prawdziwa uczta dla podniebienia =) Delikatne
mięso przechodzi
smakami i aromatami
czosnkowo-rozmarynowej marynaty. Najsmaczniej wychodzą pieczone bezpośrednio na ruszcie grilla, lecz można je również upiec w mocno nagrzanym piekarniku, lub smażyć na patelni grillowej.

Marynata na 6-8 małych
steków jagnięcych o grubości 1,5 - 2cm:- 6 łyżek
oliwy- 4 łyżki
soku z cytryny- 3 duże ząbki
czosnku, rozdrobnione- 2 łyżki
rozmarynu-
sól i
pieprzMięso marynujemy 2 godziny lub dłużej.

Grillujemy na rozgrzanym ruszcie, pod górną grzałką piekarnika, lub na patelni grillowej po 5-6 minut z każdej strony.Przed grillowaniem
mięso powinno
mieć temperaturę pokojową, w celu bardziej równomiernego wypieczenia w środku oraz zminimalizowania długości czasu pieczenia,co pozwoli
mięsu zachować większą soczystość.
Steki jagnięce podane z
ziemniakami po grecku:

Smacznego =)Agnieszka