ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegosteki z rostbefu 4 sztukolej 4 łyżek stołowychsok z cytryny według uznaniaczosnek 3 ząbkirozmaryn 1 gałązkipieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Marynata: oczyszczony czosnek rozetrzeć ze szczypta soli i wymieszać z olejem, sokiem z cytryny, posiekanymi igiełkami rozmarynu oraz pieprzem.Umyte, osuszone steki posmarować z obu stron marynatą, przykryć i odstawić do lodówki na 2,5 godziny. Następnie rozgrzać żeliwna patelnię, włożyć steki i smażyć na średnim ogniu po 9 minut z każdej strony, na rumiano. Usmażone steki skropić resztą marynaty, przykryć i ogrzewać na małym ogniu 3 minuty. Podawać z grillowanymi warzywami i czerwonym winem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaKomentarze:Autor: molendaData: 2012-02-07od kiedy steak się smarzy wnatarty marynatą z solą?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: