Zdrowo, smacznie i kolorowo!;-)Dzień dobry!Pyszny pomysł na lunch lub kolację dla dwojga. Soczysta, chrupiąca i sycąca sałatka z całym dobrodziejstwem warzyw, bogatych w witaminy. Podana z fantastycznym sosem.Zapraszam!SKŁADNIKI dla 2 osób:- 3 garście sałaty masłowej- garść świeżego szpinaku- pomidorki koktajlowe (15 sztuk)- 1/4 kostki sera Feta (nisko-tłuszczowej)- oliwki zielone- prażone pestki z dyni ekologicznej- ogórek zielony drobno posiekany- kilka kawałków imbiru marynowanegosos:- 1 łyżka oliwy z oliwek- 1/2 łyżki musztardy Dijon- 1/2 łyżki miodu leśnego- odrobina suszonej lawendy- sól hawajska- 1/2 łyżeczki octu winnego czerwonegoSkładniki bardzo dobrze wymieszaj ze sobą, dodaj na sam koniec łyżeczkę wody. Polej sałatkę.Podawaj z kromką pełnoziarnistego pieczywa.