Wykonanie

Rozgrzewająca zupa z pieczonej dyni i
papryki z dodatkiem
czosnku i
imbiru, typowa jesienna zupa, mocno aromatyczna, sycąca i pyszna!Polecam!

SKŁADNIKI:- pieczona
dynia Hokkaido- 3 pieczone
papryki węgierskie- 2
cebule szalotki- 2 ząbki
czosnku- świeży
imbir-
sól morska- 500 ml
wody-
pestki z dyni do przybrania
Dynię kroimy w księżyce,
paprykę na pół i pieczemy w piekarniku 35 minut.W garnku na rozgrzanej
oliwie z oliwek zeszklij
czosnek i
szalotkę, dodaj
wodę, miąższ z dyni, i miąższ z pieczonej
papryki (bez skórki!), posiekany
imbir, dopraw
solą i
pieprzem, gotuj 30 minut. Za pomocą blendera zmiksuj na gładką masę. Gotuj jeszcze 10 minut ciągle mieszając, podawaj gorące z
pestkami dyni, możesz też skropić
oliwą z oliwek!Pyszna!Smacznego!


Zapraszam na FanPage SmykWKuchni na Facebooka!