Wykonanie

Wczoraj wzięłam udział w biegu ulicznym "Biegnij Warszawo", bieg na 10 km, było rewelacyjnie! Pokonałam znowu swoją życiówkę ;-). Bieganie
daje mi tyle przyjemności, radości i uczy walki z własnymi słabościami, a taki bieg to największa nagroda. Wczoraj przetoczyła się przez Warszawę rzeka biegaczy w rażących po oczach zielono-żółtych koszulkach, kilogramy endorfin zaniesionych przez każdego biegacza do domu, by radością zarażać innych ;-).Nie wahajcie się zacząć!(medal na Fanpage ;*);-)Dzisiaj polecam Wam bardzo proste danie, zdrowe bo z dodatkiem
kaszy jaglanej,
rukoli, dużej ilości
brokuła i posypką z posiekanych
migdałów. Pyszne!

SKŁADNIKI:- 1/2 szklanki
kaszy jaglanej- 10
migdałów- 1/2
brokuła- garść
rukoli- 1 łyżka
oliwy z oliwek- ząbek
czosnku-
sok z cytryny-
olej sezamowy lub
orzechowyW rondelku rozgrzej
oliwę z oliwek, dodaj posiekany
czosnek, i
kaszę jaglaną,
sól, zalej
wodę, ciągle mieszaj
kaszę, jak wchłonie
wodę, dodaj kolejną porcję, aż
kasza będzie ugotowana. Trwa to około 20 minut. Do ugotowanej
kaszyBrokuły ugotuj w osolonej wodzie.
Migdały posiekaj.Do
kaszy dołóż
rukolę, wymieszaj i od razu wyłóż na talerz. Połóż
brokuły, posyp
migdałami i
skrop olejem sezamowym!Smacznego!