Wykonanie
Pierogi z
truskawkami! - najlepszy przepis



SKŁADNIKI:- 2
kubki mąki- 2
żółtka- 2 łyżki
oliwy z oliwek- 8-12 łyżek letniej
wodyCiasto zagniatamy, za pomocą noża, ciasto nie powinno być ani zbyt miękkie ani zbyt twarde.Gotowe ciasto przykryjcie ściereczką aby nie obsychało. Metod robienia pierogów tyle co gospodyń, ja ostatnio, robię pierogi na sposób mojej teściowej. Formuje wałek, który kroje na równe kawałeczki,
potem każdy rozwałkowuje. Tą metodą pierogi robi się najszybciej ;-) (fot. poniżej)NADZIENIE:-
truskawki-
cukier waniliowy- 3-4 łyżki
cukru- 1 łyżka
mąki ziemniaczanej



PIEROGI GOTUJEMY W WRZĄCEJ WODZIE OKOŁO 3-5 MINUT, NA MALUTKIM OGNIU.PAMIĘTAJ
WODĘ NA PIEROGI TRZEBA POSOLIĆ MINIMUM ŁYŻECZKĘ
SOLI.

PIEROGI MOŻNA PODAĆ ZE
ŚMIETANKĄ,
JOGURTEM Z CZYM TYLKO CHCECIE!!;-)

ZAPRASZAM NA FB!