Wykonanie

Szukacie pomysłu na tort na specjalną okazję? To propozycja dla Was. Bardzo prosty w wykonaniu, smaczny i pięknie się prezentuje.Składniki:1 litr
śmietany 36%300 ml
konfitury malinowej250 ml musu
jeżynowego (lub zmiksowane
jeżyny)
śmietan-fix 2szt na
biszkopt6
jajek2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 łyżka
mąki ziemniaczanej1 szklanka
mąki pszennej przesianej przez sito1,5 szklanki
cukruBiałka ubijamy na sztywno, dodajemy
cukier ubijamy ponownie na sztywną masę, dodajemy po 1
żółtku, następnie
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia. Wszystko wylewamy do tortownicy o średnicy od 22 max do 24 cm. Pieczemy 50 minut 220 stopni C

Wykonanie krem:Mocno schłodzoną
śmietanę ubijamy na wysokich obrotach, dodajemy
śmietan-fix, do jednej miski przekładamy 1/3
śmietany dodajemy 150 ml
konfitury malinowej. Do pozostałej
śmietany dodajemy mus
jeżynowy ubijamy.
Biszkopt kroimy na 3 części, przygotowujemy poncz (pół szklanki przegotowanej
wody, 4 łyżki
syropu sosnowego, sok z
polowy limonki)kolejność od dołu:
biszkoptkonfitura malinowaśmietana malinowa
biszkoptśmietana jeżynowa
biszkopt śmietana jeżynowa i dekoracja
tortu.

Smacznego!Miłego dnia!;*