Wykonanie

Kochani zapraszam Was dzisiaj na
łososia w lżejszym wydaniu. Jak pewnie zauważyliście uwielbiam
ryby w każdej postaci.
Łosoś jest bardzo wdzięczny zawsze się udaje można go połączyć z bardzo dużą ilością różnych składników. Smakuje dzieciom jak i dorosłym. Zatem zachęcam ponownie do spożywania ryb ;-)


Składniki:- filet z
łososia 350g-
cukinia 2 szt.-
pomidorki koktajlowe opakowanie 250g-
papryczka peperonii- ząbek
czosnku-
sól,
pieprz-
oliwa z oliwek-
masło 2 łyżki

Naczynie żaroodporne smarujemy
oliwą z oliwek i
masłem.
Cukinię kroimy w talarki,
pomidorki na pół, papryczkę w talarki. W naczyniu układamy plasterki
cukinii, posypujemy
solą i
pieprzem, polewamy wymieszaną
oliwą z wyciśniętym ząbkiem
czosnku. Układamy porcję
łososia, skrapiamy
sokiem z cytryny, oprószamy
solą morską, układamy
pomidorki, polewamy
oliwą z oliwek, na wierz układamy talarki z peperonni. Wszystko zapiekamy w piekarniku w temp. 180 stopni C czas: 30 minut.Smacznego!;-)Pozdrawiam cieplutko!