ßßß
 
            
         Składniki :400-500g zielonej fasolki szparagowej1 mała cukinia200g pomidorków koktajlowych3 duże ząbki czosnkuoliwa z oliweksól, pieprz
Składniki :400-500g zielonej fasolki szparagowej1 mała cukinia200g pomidorków koktajlowych3 duże ząbki czosnkuoliwa z oliweksól, pieprz Przygotowanie :Fasolkę ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przepłukać zimną wodą, aby zachowała kolor. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej czosnek pokrojony w cienkie plasrterki, należy jednak uważać, aby się nie przypalił, bo wtedy stanie się gorzki. Następnie dodać do niego ugotowaną fasolkę i dokłądnie wymieszać.Cukinie pokroić w niezbyt grube plastry i zgrilować (ja zrobiłam to na zamykanym grilu elektrycznym).Pomidorki przesmażyć na patelni z niewielką ilością oliwy, aż zrobią się miękkie, a skórka zacznie się marszczyć.Fasolkę ułożyć na półmisku, na niej ułożyć zgrilowaną cukinię i pomidorki. Wszystko oprószyć solą i pieprzem i natychmiast podawać
Przygotowanie :Fasolkę ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przepłukać zimną wodą, aby zachowała kolor. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej czosnek pokrojony w cienkie plasrterki, należy jednak uważać, aby się nie przypalił, bo wtedy stanie się gorzki. Następnie dodać do niego ugotowaną fasolkę i dokłądnie wymieszać.Cukinie pokroić w niezbyt grube plastry i zgrilować (ja zrobiłam to na zamykanym grilu elektrycznym).Pomidorki przesmażyć na patelni z niewielką ilością oliwy, aż zrobią się miękkie, a skórka zacznie się marszczyć.Fasolkę ułożyć na półmisku, na niej ułożyć zgrilowaną cukinię i pomidorki. Wszystko oprószyć solą i pieprzem i natychmiast podawać

 Smacznego !
Smacznego !