Wykonanie
Ciasto z masy
białkowej z
bezami i
malinami- pyszne, lekkie i słodkie !

Składniki:8
białek jaja,30 dag
cukru,12 dag
margaryny,5 dag
mąki ziemniaczanej,10 dag
mąki pszennej,1 łyżeczka
proszku do pieczenia,20 dag małych bezików,tłuszcz do formy.Składniki na masę:1
owoców sezonowych,1 opakowanie
śmietanki w proszku,200 ml
mleka,Wykonanie:Ubić pianę z
białek, dodając stopniowo
cukier. Do ubitej na sztywno piany wlać roztopioną i schłodzoną
margarynę, wsypać obie
mąki z
proszkiem do pieczenia i delikatnie zamieszać. Formę wysmarować tłuszczem, ułożyć
beziki,

zalać
ciastem
i piec w temperaturze 160 stopni około 25 minut.

Po ostudzeniu ciasto wyjąc z formy i ułożyć na ozdobnym talerzu do góry dnem.
Śnieżkę ubić z
mlekiem według opisu na opakowaniu, wymieszać z
owocami,

nałożyć na przygotowane ciasto i kroić gotową tartę jak tort. Zamiast
śnieżki możemy ubić
śmietankę wysokoprocentową z
cukrem pudrem.