Wykonanie
Nietypowe połączenie... ale jakie smaczne!

Składniki:½ kg
wątróbki drobiowej,1 szklanka
mleka,2
serki camembert,4 łyżki
masła,1
cebula,1
jajo,2 łyżki
mąki,2 łyżki
bułki tartej,
sól,
pieprz,
natka pietruszki.Wykonanie:
Wątróbkę zalać
mlekiem na pół godziny.

Na patelni rozgrzać 2 łyżki
masła, zeszklić
cebulę, dodać odsączoną
wątróbkę, posypać 1 łyżką
mąki i obsmażyć na złoto z obu stron. Po usmażeniu doprawić
solą i
pieprzem. Następnie
serki przekroić na pół, obtaczać w
mące,
jajku i
bułce tartej i usmażyć na
maśle.

Podawać z
wątróbką, posypane
natką pietruszki.

Polecam również:
wątróbka z
jajkiempulpety z
wątróbki i
parówek