Wykonanie
Polecam Wam gorąco ten sos do wszelkiego rodzaju ryb, czy to smażonych, czy grillowanych, czy gotowanych na parze. Wzbogaci ich smak, nie dominując swoim. Zwłaszcza teraz, gdy do obiadu podajemy
młode warzywa idealnie pasuje !My zjedliśmy go z grillowanym z
czosnkiem i
rozmarynem pstrągiem tęczowym

Składniki :1/3 szklanki
mleka zagęszczonego1
żółtko1/3 kostki
masła1-2 łyżki posiekanego
koperkusól,czarny świeżo mielony
pieprzPrzygotowanie:
Masło rozpuszczam w rondelku na niewielkim ogniu. W szklance mieszam dokładnie
mleko z
żółtkiem i
koperkiem, po czym wlewam mieszaninę do gorącego
masła. Mieszając podgrzewam na małym ogniu, aż zgęstnieje. Doprawiam
solą i
pieprzem.Podaję ciepły.Przepis autorski.