Wykonanie
Mam dla Was dziś jeszcze jedną, naprawdę bardzo szybką, propozycję na dodatek do obiadu. Przypuszczam, że i Wam - tak jak mnie - czasami zostaje kawałek
sałaty, może już nie najświeższej, ale przecież w dalszym ciągu smacznej. Ten sposób na jej wykorzystanie powinien się Wam spodobać, bo przygotowanie zajmie 5 minut :) A smakuje bardzo dobrze!


Składniki :
sałata lodowamasłosól,
pieprzposiekany
koperekewentualnie ząbek
czosnkuPrzygotowanie :
Sałatę kroję na grube kawałki. Na patelni rozgrzewam troszkę
masła, wrzucam
sałatę, ewentualnie przeciśnięty przez praskę
czosnek. Oprószam ją
solą i
pieprzem. Smażę mieszając ok. 3 minuty. Podaję ciepłą, posypaną posiekanym
koperkiem.Przepis autorski.