Wykonanie
Jeśli nie macie zbyt wiele czasu, ale macie za to ochotę na pyszne
kokosowe ciasteczka, z całą pewnością ten przepis przypadnie Wam do gustu.




Składniki:1,5 szklanki
mąki pszennej0,5 szklanki
cukru pudru500 g.
serka mascarpone2 łyżki
cukru waniliowegook. 0,5 szklanki
wiórków kokosowychkilka łyżek
mlekaPrzygotowanie:
Mąkę,
cukier puder,
waniliowy i
serek mascarpone zagniatam w jednolite ciasto, po czym schładzam je ok. godziny w lodówce. Rozwałkowuję ciasto na grubość ok. 4 mm w kwadrat, całość dokładnie smaruję
mlekiem. Na górę wysypuję wiórki, za pomocą wałka delikatnie wprasowuję je w ciasto. Kroję na paski szerokości ok. 3 cm, a następnie na prostokąty długości ok. 5 cm.Piekę w termoobiegu w temperaturze 185 stopni C. przez ok. 20 minut, aż będą złote.Przed podaniem można je dodatkowo oprószyć pudrem.Przepis autorski .




