Wykonanie
Dużo pysznych skarmelizowanych pestek
słonecznika i dyni na
serowym cieście :)



Składniki :2/3 szklanki
mąki pszennej1/2 kostki
masła1/2 kostki gładkiego
sera twarogowego2 łyżki ciemnego
cukru muscovado1/2 szklanki łuskanego
słonecznika1/2 szklanki łuskanej dyni4 łyżki
mioduPrzygotowanie:Siekam
mąkę z
masłem, dodaję
cukier i
ser i zagniatam ciasto. Schładzam je ok. godziny. Połowę ciasta rozwałkowuję na cienkie placki ( ok. 3mm) . Wyrównuję brzegi .2 łyżki
miodu rozgrzewam w rondelku, dodaję
słonecznik, podgrzewam chwilkę - smaruję nim placek.Drugą część ciasta smaruję
dynią przygotowaną w ten sam sposób.Piekę placki w temperaturze 180 stopni C. przez 25 minut, w połowie pieczenia przykrywam ciasto papierem ( by nie spaliły się
dynia i
słonecznik). Po upieczeniu i ostudzeniu kroję na prostokąty lub kwadraty.Przepis autorski.






