Wykonanie
Do przegryzania i chrupania ! Do
piwa - idealne! Pokuszę się też o przygotowanie ich do czerwonego barszczu, bo podane na gorąco są naprawdę przepyszne ! Jeśli się ich spróbuje, z wielkim prawdopodobieństwem zastąpią te ze sklepu.


Składniki na ok. 20 sztuk:1/2 szklanki
mąki pszennej1/4 łyżeczki
proszku do pieczenia1/4 łyżeczki
soli1 i 1/2 łyżeczki
kminku6 łyżek wrzątku40 g.
masłasól morska do posypaniasuszone
płatki chiliPrzygotowanie:Rozgrzewam piekarnik do 180 stopni C.W misce mieszam
mąkę,
sól, połowę
kminku,
proszek do pieczenia i
masło. Dodaję gorącą
wodę i zagniatam miękkie ciasto. Dzielę je na 20 części, z każdej wałkuję wałeczek ok. 30 cm. długości i formuję z niego pętelkę,a
potem precelek, zgodnie ze zdjęciem.
Precelki przenoszę na blachę wyłożoną papierem . Smaruję je
białkiem i posypuję resztą
kminku,
solą morską lub suszonymi
płatkami chili. Piekę ok. 15-20 minut na złoty kolor.Inspirowałam się przepisem z książki ,,
Ciasteczka" Pata Alburey'a.



