Wykonanie
Pyszne
ciasteczka z
serowego ciasta, ze słodką soczystą
żurawiną :) Szybka krajanka, łatwa w przygotowaniu.

Składniki :125 g.
margaryny4 czubate łyżki
mąki pszennej4 czubate łyżki
mąki kukurydzianej4 czubate łyżki gładkiego, mielonego
białego sera3 łyżki
cukru pudru1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia3 łyżki
suszonej żurawiny1 opakowanie
cukru waniliowego
Przygotowanie :Siekam w misce oba rodzaje
mąki z
cukrem i
margaryną, dodaję
proszek do pieczenia,
cukier waniliowy,
ser i
żurawinę. Wyrabiam na gładkie ciasto. Schładzam je w lodówce ok. 1 godziny.Ciasto rozwałkowuję na placek o grubości ok. 4 mm, kroję na prostokąty wielkości 2 na 3 cm ( przydał się okrągły nóż do krojenia pizzy ).Układam na blachach wyłożonych papierem, piekę w temperaturze 185 stopni C. przez ok. 20 minut, aż leciutko się zezłocą. Zostawiam do wystygnięcia, przed podaniem oprószam
cukrem pudrem.Przepis autorski.







