Wykonanie
Jeśli
ciastka mogą być lekkie i fit, to te są takie na pewno. Nie za słodkie, z
orzechową nutką, chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku. I zupełnie bez
mąki :)

Składniki na 12
ciasteczek :1
jajko25 g. miękkiego
masła1,5 łyżeczki
cukru pudru1 łyżka ciemnego
cukru1 łyżka
cukru waniliowego5 czubatych łyżek
otrębów pszennych5 wyłuskanych
orzechów włoskich1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
cynamonuPrzygotowanie:Ucieram mikserem miękkie
masło z
jajkiem,
proszkiem do pieczenia i
cukrami. Dodaję
otręby,
cynamon i zmiażdzone w moździerzu lub drobno posiekane
orzechy. Mieszam wszystko łyżka, by składniki się połączyły.Na wyłożoną papierem blachę wykładam łyżeczką (a właściwie za pomocą 2 łyżeczek - przekładając z jednej na drugą tak, by powstał równy, ładny kształt jak na zdjęciu)
ciasteczka, piekę je w piekarniku nagrzanym do temperatury 185 stopni C. przez ok. 15-17 minut, aż się lekko zrumienią.Przepis autorski.




