ßßß
Paleo czekoladowe ciasto z daktylamiAuthor: Miss BerryCzas przygotowania: 20 minutCzas gotowania: 30 minutW sumie: 50 minutPorcje: 8Składniki1,5 szklanki wiórków kokosowych1 szklanka suszonych daktyli bez pestek4 jajka4 łyżki oleju kokosowego½ szklanki mleka kokosowego½ szklanki kakaoodrobina ekstraktu z waniliikilka daktyli na wierzchPrzygotowanieWiórki kokosowe zmielić w blenderze wraz z kakao w proszku. W dużej misce roztrzepać jajka i wymieszać z ekstraktem z wanilii oraz zmielonymi wiórkami kokosowymi z kakao.Do kielicha blendera dodać suszone daktyle, olej i mleko kokosowe. Zmiksować do otrzymania gładkiej konsystencji. Dodać do dużej miski i wymieszać z pozostałymi składnikami.Ciasto przelać do formy do pieczenia i piec około 30 minut w 180 C (do suchego patyczka). Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 90 g Kalorie: 316 g Tłuszcze: 25,6 g Węglowodany: 14,3 g Błonnik: 2,8 g Białko: 7,4 g3 . 3.2998
Kim jestem?Miss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieZapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułachSzukajO mnieMiss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieNewsletterPrzepisyPinterestNajnowsze komentarzeDo pobrania
Pobierz darmowe etykiety na przyprawy do wydrukowania