Wykonanie
Desery,
Paleo, Przepisy Czerwiec 23, 2015 Czerwiec 23, 2015 Czerwiec 23, 2015 13:24 napisane przez
Miss BerryWieczorny niedzielny eksperyment z wypiekami bez
cukru zaowocował takim oto
ciastem. Minimalna ilość składników –
jajka,
wiórki kokosowe,
kakao i
daktyle, pozwala wyczarować cudowne
Paleo czekoladowe ciasto z
daktylami .Ciasto nie zawiera ani grama
cukru,
miodu ani innych słodzików – jedynym źródłem
słodyczy są naturalne
suszone daktyle. Ciasto jest bardzo pożywne i lekko wilgotne.
Paleo czekoladowe ciasto z
daktylamiAuthor:
Miss BerryCzas przygotowania: 20 minutCzas gotowania: 30 minutW
sumie: 50 minutPorcje: 8Składniki1,5 szklanki
wiórków kokosowych1 szklanka
suszonych daktyli bez pestek4
jajka4 łyżki
oleju kokosowego½ szklanki
mleka kokosowego½ szklanki
kakaoodrobina ekstraktu z
waniliikilka
daktyli na wierzchPrzygotowanie
Wiórki kokosowe zmielić w blenderze wraz z
kakao w proszku. W dużej misce roztrzepać
jajka i wymieszać z ekstraktem z
wanilii oraz zmielonymi wiórkami kokosowymi z
kakao.Do kielicha blendera dodać
suszone daktyle,
olej i
mleko kokosowe. Zmiksować do otrzymania gładkiej konsystencji. Dodać do dużej miski i wymieszać z pozostałymi składnikami.Ciasto przelać do formy do pieczenia i piec około 30 minut w 180 C (do suchego patyczka). Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 90 g Kalorie: 316 g Tłuszcze: 25,6 g Węglowodany: 14,3 g Błonnik: 2,8 g
Białko: 7,4 g3 . 3.2998


Kim jestem?
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieZapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułachSzukajO mnie
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieNewsletterPrzepisyPinterestNajnowsze komentarzeDo pobrania

Pobierz darmowe etykiety na
przyprawy do wydrukowania