Wykonanie
Te pszenne placki, dobrze
mieć zawsze pod ręką, gdyż dzięki nim możemy wyczarować pyszne danie w błyskawicznym tempie. Dziejsza propozycja to tortilla nadziewana
kurczakiem z dodatkiem warzyw w
ostrym sosie pomidorowym. Sprawdzi się zarówno na obiad jak i na kolację. Przygotowanie nie zajmuje wiele czasu i zapewniam Was, że jest dziecinnie proste.

Składniki:2 placki tortilli pszennej1 duża
papryka2
cebule4 liście
kapusty pekińskiej3 łyżki
przecieru pomidorowego, zmieszanego z odrobiną
wodypieprz cayenne (do smaku, według upodobań)
przyprawa gyros – do smaku1
filet z kurczaka1 ząbek
czosnku
Etapy przygotowania :1.
Fileta z kurczaka kroimy w kostkę. Nacieramy go
czosnkiem i posypujemy
przyprawą do gyrosa. (Jeżeli mamy czas odkładamy na 30 minut, ale nie musimy tego robić). Smażymy na patelni do miękkości.2.
Cebulę kroimy w półksiężyce i wrzucamy na patelnię.
Paprykę myjemy, odrzucamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę – dorzucamy do
cebuli. Całość dusimy, aż warzywa zrobią się miękkie. Dodajemy
przecier pomidorowy z odrobiną
wody i doprawiamy według własnych upodobań
pieprzem cayenne.3. Placki tortilli wkładamy na 30 sekund do mikrofali, smarujemy odrobiną przecieru (możemy go zmieszać z
kechupem). na placki układamy kolejno: posiekaną
kapustę pekińską, warzywa w sosie i
mięso. Dolną część tortilli składamy, a jeden bok rolujemy. Całość zawijamy w folię aluminiową.






Smacznego !!