ßßß
Składniki:2 placki tortilli pszennej1 duża papryka2 cebule4 liście kapusty pekińskiej3 łyżki przecieru pomidorowego, zmieszanego z odrobiną wodypieprz cayenne (do smaku, według upodobań)przyprawa gyros – do smaku1 filet z kurczaka1 ząbek czosnku
Etapy przygotowania :1. Fileta z kurczaka kroimy w kostkę. Nacieramy go czosnkiem i posypujemy przyprawą do gyrosa. (Jeżeli mamy czas odkładamy na 30 minut, ale nie musimy tego robić). Smażymy na patelni do miękkości.2. Cebulę kroimy w półksiężyce i wrzucamy na patelnię. Paprykę myjemy, odrzucamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę – dorzucamy do cebuli. Całość dusimy, aż warzywa zrobią się miękkie. Dodajemy przecier pomidorowy z odrobiną wody i doprawiamy według własnych upodobań pieprzem cayenne.3. Placki tortilli wkładamy na 30 sekund do mikrofali, smarujemy odrobiną przecieru (możemy go zmieszać z kechupem). na placki układamy kolejno: posiekaną kapustę pekińską, warzywa w sosie i mięso. Dolną część tortilli składamy, a jeden bok rolujemy. Całość zawijamy w folię aluminiową.




Smacznego !!