Makrela, niewielka ryba o smacznym i tłustym miesie, szczególnie wędzona cieszy się w Polsce największym powodzeniem. Nic dziwnego, można z niej przygotować na wiele sposobów pyszne pasty do kanapek. Dzsiejsza jest idealnie kremowa. Jeśli tylko lubicie wędzoną makrelę, ten pasztet będzie z pewnością Wam smakował. Do tego świeży domowy chleb i...właściwie pasuje do niego wszystko co tylko lubicie. Świetnie smakuje z truskawkami i roszponką.Składniki:2 wędzone makrele (400-450g)200 g twarożku2 łyżki sosu sojowego2 łyżki soku z jabłekpieprz z młynkakapary - opcjonalnieszczypiorekWYKONANIE:rybę obrać ze skóry i ości. Dodać twarożek, sos sojowy, sok z jabłek. Zblendować na gładki kremposiekać szczypiorek, dodać do pasztetuprzed podaniem schłodzić w lodówce. Przybrać kaparamiUWAGI: jeśli nie liczycie kalorii część serka można zastąpić stopionym masłem. Pasztet będzie miał bardziej stałą konsystencjęŻYCZĘ SMACZNEGO !