ßßß Cookit - przepis na Gotuj zdrowo!Guten Appetit!: Kremowy pasztet z wędzonej makreli

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!: Kremowy pasztet z wędzonej makreli

nazwa

Wykonanie

Makrela, niewielka ryba o smacznym i tłustym miesie, szczególnie wędzona cieszy się w Polsce największym powodzeniem. Nic dziwnego, można z niej przygotować na wiele sposobów pyszne pasty do kanapek. Dzsiejsza jest idealnie kremowa. Jeśli tylko lubicie wędzoną makrelę, ten pasztet będzie z pewnością Wam smakował. Do tego świeży domowy chleb i...właściwie pasuje do niego wszystko co tylko lubicie. Świetnie smakuje z truskawkami i roszponką.
Składniki:
2 wędzone makrele (400-450g)
200 g twarożku
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki soku z jabłek
pieprz z młynka
kapary - opcjonalnie
szczypiorek
WYKONANIE:
rybę obrać ze skóry i ości. Dodać twarożek, sos sojowy, sok z jabłek. Zblendować na gładki krem
posiekać szczypiorek, dodać do pasztetu
przed podaniem schłodzić w lodówce. Przybrać kaparami
UWAGI: jeśli nie liczycie kalorii część serka można zastąpić stopionym masłem. Pasztet będzie miał bardziej stałą konsystencję
ŻYCZĘ SMACZNEGO !
Źródło:http://frosch.blogspot.com/2014/06/kremowy-pasztet-z-wedzonej-makreli.html