Wykonanie
kwi 2nd Wiosenny
twarożekNa przywitanie pierwszego iście wiosennego dnia – po wszystkich mrozach i śnieżycach, postanowiliśmy zrobić lekki, odświeżający
twarożek. Polecamy z chrupiącym
pieczywem własnego wypieku lub gotowaną pszenicą!

A oto niezbędne składniki:-
twaróg (gdy jest gęsty można rozcieńczyć go jogurtem/śmietaną),-
pomidor pokrojony w grubą kostkę,-
szczypiorek,- świeżo zmielony
pieprz,-
sól (tu gruboziarnista morska),- odrobina świeżego
majeranku.
Twaróg rozdrabniamy w salaterce, dodajemy posiekany
szczypiorek,
pomidor i utarte razem w moździerzu:
sól,
pieprz i
majeranek. Wszystko dokładnie mieszamy i delektujemy się wiosennym aromatem! A jutro zamieścimy przepis na domowy
ser żółty dojrzewający:)