Wykonanie

Delikatne, chrupiące gofry z dodatkiem kawałeczków
truskawek. Właściwie to podwójnie
truskawkowe, bo
owoce są w cieście i podane na upieczonxch gofrach. Dzięki dodatkowi
śmietanki kokosowej mają asamitną konsystencję. Najlepiej smakują zaraz po upieczeniu. I ostatnia największa ich zaleta - są błyskawiczne do przygotowania. Przepis znalazlam tutaj: klikSkładniki na 6 dużych gofrów:

1
jajko1 łyżka
cukru140 g
mąki (u mnie orkiszowa 630)150 ml
mleka50 ml
śmietanki kokosowej1 łyżeczka
proszku do pieczenia60 ml neutralnego
olejuszczypta
soliszczypta
cynamonu100-120 g
truskawekdodatkowo:
wiórki kokosowe zrumienione na suchej patelni,
śmietanka,
cukier puder do posypaniaWYKONANIE :
jajko ubić z łyżką
cukru na gęsty kogel-
mogelodważyć resztę składników i wymieszać z ubitym
jajkiem trzepaczką balonowa lub przy pomocy mikseragotowe ciasto odstawić na kilka minut. W tym czasie odszypułkować
truskawki i pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z
ciastem tuż przed smażeniemRozgrzać gofrownicę, posmarowć
olejem i smażyć gofry do zrumienieniaupieczone odkładać na kratkępodawać z
cukrem pudrem, kawałkami
truskawek i wiórkami kokosowymi. Pyszne z
bitą śmietana ( umnie kokosowa
śmietanka)ŻYCZĘ SMACZNEGO !