Wykonanie
Muffiny z
truskawkami i kruszonką
cynamonowąSkładniki:muffiny2 szklanki
mąki3/4 szklanki
cukru2
jajka1 szklanka
mlekapół szklanki
oleju roślinnego1 łyżeczka
proszku do pieczeniaduża szczypta
soli12
truskawekkruszonka3/4 szklanki
mąki1/3 kostki
masła5 łyżek
cukru2 łyżki
cynamonuWykonanie:Składniki na kruszonkę zagnieść tak aby wszystkie składniki się połączyły ze sobą i wstawić do lodówki. Składniki na muffiny podzielić na 2 miski do jednej wlać składniki mokre, do drugiej składniki sypkie. Zawartość obu misek dokładnie wymieszać. Po wymieszaniu składniki mokre wlać do składników sypkich i dokładnie wszystko razem wymieszać. Ciasto przelać do papilotek i wciskać po
truskawce lub do formy na muffiny. Na końcu wyjąć kruszonkę z lodówki i posypać nią ciasto. Piec ok 20 minut w temperaturze 180 stopni. Jest to ilość na dokładnie 12 dużych muffinów.