Wykonanie

Kto by pomyślał, że
kalafior może smakować i wygladać tak wytwornie? Niepozorny
kalafior pokrojony w plastry i obsmażony w
jajku z
parmezanem zamienia się w wykwintną przystawkę. Tak podany nie tylko zaskakuje swoim wyglądem, ale i smakiem. Koniecznie spróbuj, namawiam!Składniki:1 duży
kalafiorsól,
cukier
1
jajkostarty
parmezan lub inny podobny twardy
ser3-4 łyżki
masla ghee do smażenia
mąka - opcjonalnieWykonanie:
kalafiora opłukać i podgotować w wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki
soli i 1 łyżeczki
cukru około 10 minut
parmezan zetrzeć na tarce,
jajko rozbełtać widelcem w głębokim talerzu.
Jajko przyprawić
solą i
pieprzem.
Kalafiora osuszyć i pokroić w grube plastry na dużej patelni rozgrzać
masło ghee. Maczać
kalafiora w
jajku, następnie w
startym serze i smażyć na złoty kolor po 2-3 minuty z obydwu stron. Jeśli lubisz grubą panierkę możesz najpierw obtoczyć
kalafiora w
mącepodawać jako dodatek do drugiego dania lub przystawkęŻYCZĘ SMACZNEGO!