Wykonanie


Krem z
tofu a'la dyniocolada z
grejpfrutową granolą z patelni i
granatemPrzepis ( na krem )- opakowania
tofu ( u mnie jest to naturalne, Polsoja)- chlust ( 2 - 3 łyżki)
napoju owsianego- łyżka
mąki kokosowej- 4 łyżki gęstego ! pueere z dyniWszystkie składniki zblendować na gładką masę ;)Przepis ( na granolę)- 5 łyżek
płatków owsianych ( u mnie bezglutenowa)- ulubione
orzechy ( u mnie to włoskie,
migdały )- ulubione
owoce suszone ( u mnie to suszona
morwa biała i
daktyle)- dodatkowe pyszności ( u mnie to ziarno konopi)- łyżka
syropu daktylowego- sok z 1/2
grejpfruta różowego
Sok z grejpfruta i
syrop wlać na patelnię i rozgrzać. Następnie dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Piec do momentu chrupkości. Smacznego !Dzisiejsze popołudnie nie
spędzę w domu ,z głową spędzoną w książkach, ale wyruszam do Katowic, by uczestniczyć w 17 Wegańskiej Kuchni Społecznej a szczegóły jutro.A słyszeliście wczorajszą nowinę, że Polska ma być gospodarzem
Euro 2017 w Siatkówce Mężczyzn ? Ja już się nie umiem doczekać i przyrzekłam sobie że
będę na m.in. jednym meczu w udziałem naszych mistrzów <3Miłej niedzieli ;*