Wykonanie
Jak już wiecie kocham owsianki i jem je niemal codziennie. Staram sie urozmaicać swoje owsiankowe śniadania i dodaje inne składniki, modyfikuje. Za każdym razem smakuje rewelacyjnie. A pomysłów jest jeszcze wiele. Tym razem owsianka orzechowa przygotowana na
napoju orzechowym z Alpro . Dzisiaj rano źle się czułam, bolała mnie głowa i tak jakoś wstać nie mogłam, ale śniadanie mi pomogło i niestety nie obyło się bez tabletki.Ale już w
porze obiadowej szalałam w kuchni. Śniadanie to dla mnie najważniejszy posiłek w ciągu dnia, więc dbam o to, aby było zdrowe, dodało mi energii i zasyciło na długo.Zapraszam :-)Składniki:- 500 g
napoju z
orzechów laskowych Alpro- 100 g
płatków owsianych górskich- garść
orzechów pekan- garść
orzechów nerkowca- garść
migdałówWykonanie:
Płatki owsiane zalewamy 100 g
napoju z
orzechów i odstawiamy na 15 minut. Do garnka wlewamy resztę
napoju i podgrzewamy, dodajemy namoczone
płatki i gotujemy około 10 minut, na małym ogniu. Połowę
orzechów dodajemy na koniec do gorącej owsianki i mieszamy. Przekładamy do miseczek (u mnie dwie porcje) i układamy resztę
orzechów.Smacznego :-)