Wykonanie
Przepis znalazłam na stronie kotlet.tv i początkowo nie byłam co do niego przekonana. Najłatwiej jednak sprawdzić na własnej skórze - mazurek wyszedł świetnie! Nie jest przesadnie słodki i klejący, nie jest za twardy. Dla mnie ideał :)

Składniki (mała blacha):

1,5 szklanki zmielonych
migdałów (lub gotowej
mąki migdałowej)3
jajka1 czubata szklanka dowolnych
suszonych owoców1 łyżka
otrębów owsianych1 łyżka
syropu daktylowegopłatki migdałowePrzygotowanie:Zmielone
migdały wymieszać z dwoma
jajkami i
syropem daktylowym.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć gotową masą (dokładnie rozprowadzić).
Owoce drobno pokroić, zmieszać z
jajkiem i
otrębami, rozprowadzić je na
masie migdałowej.Wierzch posypać
płatkami migdałowymi.Piec w temperaturze 180°C przez 10- 14 minut.
