ßßß Cookit - przepis na Krem owsiany z tofu.

Krem owsiany z tofu.

nazwa

Wykonanie

Jestem fanką wszelkich słodkich kremów, szczególnie o poranku. Wczoraj, mając pod ręką naturalne tofu oraz płatki owsiane i owoce postanowiłam zmiksować całość w ten sposób tworząc gęsty, śniadaniowy krem owsiany z tofu . Do środka wkroiłam banana oraz dodałam sporą ilość karobu . Dosłodziłam daktylowym syropem oraz lekko przełamałam tą słodycz sokiem z cytryny . Podałam z soczystym, pełnym witamin kiwi oraz jasnym, lejącym się masłem migdałowym . Taka prostota ostatnio zdecydowanie najbardziej mi odpowiada. Nieco mniej jesienne smaki, ale dziś była już dynia, bo też za oknem iście jesienna pogoda – pochmurno i deszczowo…
karobowo-bananowy krem owsiany z tofu podany z kiwi oraz masłem migdałowym
carob-banana oat cream with tofu served with kiwi and almond butter
Składniki:
4-5 łyżek płatków owsianych
ok. 100-120g naturalnego tofu
dojrzały banan
łyżka syropu daktylowego
1/2 łyżki karobu
łyżka soku z cytryny
1/2 szklanki mleka owsianego (lub inne roślinne)
do podania: dowolne owoce/bakalie/masła orzechowe/tahini
Płatki owsiane zmiksować z resztą składników i podawać z dowolnymi dodatkami. Można odstawić je na chwilę by całość zgęstniała lub przygotować wieczorem, a rano tylko wyciągnąć gotowe śniadanie 😉 Smacznego!
Ojj, zmienna ta pogoda tutaj – raz słońce, raz deszcz, potem silny wiatr. Przyzwyczajam się, w końcu jutro już mija miesiąc odkąd mieszkam w Anglii. Niesamowite jak szybko upływa czas. Łapcie każdą chwilę, korzystajcie z życia jak najlepiej, cieszcie się kolejnym pięknym dniem!
Miłego piątku, a zarazem udanego początku weekendu!
Źródło:http://www.anappleaday.pl/2015/09/krem-owsiany-z-tofu.html